Aktuální čas: 11:15
Hotel Komorní hůrka,, Komorní Dvůr 45, 350 02 Cheb, CZ
+420 354 429 700
Image

Kultura

Cheb je nejen historické, ale i kulturní centrum regionu. Mezinárodní festival FIJO, Chebské varhanní léto či Valdštejnské slavnosti, to jsou jen některé z kulturních akcí, které můžete navštívit.

Milovníky výtvarného umění potěší Galerie výtvarných umění, příznivcům fotografie pak vyjde vstříc Galerie G4, krajská galerie fotografie.

Západočeské divadlo Cheb a jeho jediný profesionální divadelní soubor v kraji, Kulturní centrum Svoboda, Chebský hrad, Muzeum Cheb i městská knihovna pořádají celou řadu akcí.

Zajímavá místa a akce se konají po celém Karlovarském kraji, tady je malý vyčet,

FIJO

FIJO je menzinárodní festival dechových orchestrů mladých, který se koná každý druhý rok ve městě Cheb. Poslední festival se konal v roce 2022 a jednalo se o již 24 ročník. Během každého ročníku se sjedou orchestry a taneční skupiny z celého světa. Samozřejmostí je účast domacích orchestrů, které velmi často doprovází mažoretky. V minulosti se festivalu účastnily například orchestry z Itálie, Skotska, Maďarska, Polska, Švédska a nebo orchestr z Nizozemí, který během vystoupení jede celou dobu na kolech. Jedná se o velkou událost, kterou po dobu její konání žije celé město.

Valdštejnské slavnosti

Další tradiční festival konající se ve městě Cheb. Od roku 2013 se konají slavnosti jednou za dva roky a střídají se s další jedinečnou akcí města hudebním festivalem FIJO. Úplně první Valdštejnské slavnosti byly v Chebu uspořádány již v roce 1908. V pozměněné podobě se slavnosti konají dodnes. Slavnosti probíhají po 2 dny a během nich mají návštěvníci možnost vidět průvod městem, historický trh, rekonstrukce bitev a všedního života Albrechta i členů jeho družiny a vojska.

Další zajímavé akce

Letecký den
GRAND PRIX
Divadlo jednoho herce
Chebské vánoční trhy
Babí léto
Letní bláznění

Tipy na výlety v okolí

Boheminium – miniatury z celého Česka v Mariánských Lázních

Park Boheminium nabízí expozici více než 70 modelů významných pamětihodností z celé republiky. Nechybí model hradu Karlštejn, Ještěd nebo Bezděz. Řadí se mezi 5 největších parků miniatur v Evropě.

Národní přírodní rezervace Soos – český Yellowstone

Nedaleko Františkových Lázní leží národní přírodní rezervace Soos. Jedná se o rozsáhlé rašeliniště a slatiniště, kde vyvěrá velké množství minerálních pramenů a čistý oxid uhličitý v tzv. mofetách. Naučná stezka vede po dně vyschlého jezera, které mělo slanou (minerální) vodu.

Motýlí dům Papilonia v komplexu Diana v Karlových Varech

Motýlí dům Papilonia v komplexu Diana v Karlových Varech – to je tropická zahrada s živými motýly z celého světa. Můžete sledovat všechna stádia jejich vývoje v jejich přirozeném prostředí, od vajíčka přes housenku a kuklu až v motýla.

Mariánské lázně – zpívající fontána

Zpívající fontána patří mezi dominanty Mariánských Lázní. Hraje denně od 7.00 do 19.00 každou lichou hodinu, ve 21.00 a 22.00 hodin včetně projekce s barevným osvětlením. Slavnostní zahájení je 30. dubna ve 21 hodin, ukončení provozu je 31. října ve 20 hodin.

Toto je jen malý výčet kulturních akcí a míst v našem kraji, která stojí za navštěvu. Přijeďte a nechte se vtáhnout atmosférou úžasných Valdštejnských slavností nebo si zatančte v rytmu dechové hudby na festivalu FIJO. Ať už se rozhodnete jakkoliv náš hotel je skvělým místem pro objevování krás Karlovarského kraje.

Tým hotelu Komorní Hůrka